Cargando...
 
 
Dècades Radio Online

Traductor 
Décadas Radio
Una década para recordar
Recortes de prensa - La Generalitat clausura Radio Odisea

La Generalitat clausura Radio Odissea

Article en la Revesteixi Delta (Novembre de 1985) on s'informa de com era L'Odissea Radio i com va ser el seu tancament.
Membres del Departament de Radiodifusió de la Generalítat de Catalunya, components d'els Mossos d'Escaira, van procedir el passat dia 7 de novembre a la clausura dels equips d'emissió de Ràdio Odissea, al no disposar aquesta emissora de la corresponent concessió de llicència per poder emetre legalment.
Els fets van tenir lloc en el dia abans citat, a les 12,25 del matí i al trist acte, al marge del personal de la ràdio encapçalat pel seu director José Del Carrer, van fer acte de presència per part del nostre Ajuntament, el Regidor de Cultura Sr. Pérez Moya i la Cap de Premsa Ana González.Els fets van tenir lloc en el dia abans citat, a les 12,25 del matí i al trist acte, al marge del personal de la ràdio encapçalat pel seu director José Del Carrer, van fer acte de presència per part del nostre Ajuntament, el Regidor de Cultura Sr. Pérez Moya i la Cap de Premsa Ana González.Els fets van tenir lloc en el dia abans citat, a les 12,25 del matí i al trist acte, al marge del personal de la ràdio encapçalat pel seu director José Del Carrer, van fer acte de presència per part del nostre Ajuntament, el Regidor de Cultura Sr. Pérez Moya i la Cap de Premsa Ana González.Els fets van tenir lloc en el dia abans citat, a les 12,25 del matí i al trist acte, al marge del personal de la ràdio encapçalat pel seu director José Del Carrer, van fer acte de presència per part del nostre Ajuntament, el Regidor de Cultura Sr. Pérez Moya i la Cap de Premsa Ana González.

Llocs al parla amb el Director d'aquesta emissora i amb referència a la citada concessió de la llicència oficial per poder emetre legalment, ens va informar, que la citada concessió havia estat sol·licitada en reiterades ocasions, sense rebre contestació alguna pel que fa a aquestes llicències.
Radio Odissea va començar a emetre l'1 de gener de 1982, sense amb prou feines mitjos tècnics ni per descomptat professionals, els principis van ser molt durs i no precisament molt interessants, no obstant això a l'any d'estar emetent, es va produir un canvi radical en l'adreça de la mateixa, a través de la qual es va traçar una línia de serietat i esperit de superació, amb una única fi, aconseguir que El Prat de Llobregat tingués una emissora amb els màxims avançaments tècnics, alhora que, per què no dir-ho, professionals. Al moment del tancament, la situació de l'emissora quant al reconeixement general pel que fa a la mateixa, era òptima. Radio Odissea havia aconseguit el respecte màxim igual que la col·laboració de totes les companyies discogràfiques, així com dels diferents mitjans socials i oficials. Durant els tres anys d'existència de l'emissora, havien passat pels seus estudis les representacions polítiques de tots els partits de Catalunya, amb els seus caps visibles al capdavant, sense discriminació alguna, molts dels quals es van quedar sorpresos de l'organització existent, al mateix temps les màximes autoritats de la nostra localitat, encapçalades pel nostre alcalde Luis Teixidor, van tenir accés en nombroses ocasions als micròfons d'aquesta ràdio per a diferents finalitats, també per descomptat, sense cap tipus de discriminació. D'altra banda cal significar la presència de nombrosos artistes del món de la música, tals com: Miguel Bosé, Santi Pico, Silver Pozzoli, Miko Mission, O'Ryan, Laborde ta, Enric Hernáez, Pi de la Serra, Parrita, Els Amaya, Lucía, Teresa Rabal - precisament el dia de la clausura de la ràdio,

Teresa Rabal tenia una cita amb tots els nens del Prat, molts d'ells van acudir a la cita prevista, veient amb gran tristesa la situació allí creada, marxant-se amb la lògica desil·lusió- i un llarg etc., de famosos de l'espectacle. De la mateixa forma que es va promocionar a molts artistes joves, que en condicions normals mai haurien tingut accés a alguna emissora de les del monopoli radiofònic, ja que en aquestes, l'única manera de promocionar-se és mitjançant considerables quantitats de diners.

La veritat, és que en línies generals, la tasca d'aixecar una ràdio, es pot qualificar i valgui la redundància, d'una autèntica odissea, els nois de la ràdio, ho van aconseguir, pràcticament sense tenir uns mitjans econòmics suficients, per aquest motiu i per mancar de llicència es va plantejar en diverses ocasions a l'Ajuntament del Prat, la possibilitat de tenir un suport del municipi, no tan sols pel fet econòmic, sinó amb la finalitat d'aconseguir una llicència d'emissora municipal, la qual cosa -hauria servit perquè El Prat no perdés l'oportunitat de tenir una emissora municipal, i perquè aquesta ràdio no desaparegués. La resposta va ser negativa a tot moment, al no haver-hi una plena consciència del fet per part dels diferents partits polítics del Prat. De totes maneres, aquest problema de les ràdios independents, creiem que tanca, tot un seguit de interessos creats, per part de les grans del monopoli radiofònic, ja que és evident que aquestes han perdut gran part de la seva audiència normal, a causa del naixement de radis com L'Odissea. Això ha fet que amb el seu poder establert, possiblement estiguin intentant eliminaries per seguir manant en el dial de la FM i de l'Ona Mitjana.

Finalment volem recordar les paraules dels dos últims cantants que van estar en els estudis de la ràdio, pel que fa a aquest "boom" de les emissores a Catalunya, Enric Hernáez i Pi de la Serrá a l'unísono, van manifestar la seva posició amb aquestes paraules: "El naixement d'aquestes emissores, àmplia la projecció de qualsevol fet cultural o artístic, al mateix temps que millora les possibilitats dels mitjans de comunicació. Evidentment és un signe d'evolució, molt necessari en aquests temps".

Comptat i debatut, un nou atemptat a la llibertat d'expressió en moments que s'aquesta establint una democràcia en la nostra nació que no la veiem per cap part.

Cal buscar una solució perquè fets com aquest deixin de succeir.


Enric Hernáez i Francesc Pi de la Serra, els dos últims artistes que han sortit a través de les ones de RÀDIO ODISSEA.

Vist 6445 vegades.
... ...
     
 Dècades RadioDecadas Radio

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat